fejléc háttérkép mobil

Fortinet megoldások a THEIT Őszindító Workshop és Grill Party-n

THEIT Őszindító Workshop és Grill Party 2024 - FORTINET a fókuszban

A THE IT Solutions Kft. újra megrendezte az immár hagyománynak számító évközi rendezvényét, a THEIT Őszindító Workshop és Grill Party-t. Az esemény fókuszában a Fortinet IT biztonsági megoldások, a távoli munkavégzés és a szakmai kapcsolatépítés álltak.

A meghívott résztvevők lehetőséget kaptak arra, hogy naprakész tudást szerezzenek a legújabb Fortinet technológiákról és megoldásokról.

Szakmai előadások IT biztonságról és a távoli munkavégzésről

Az esemény három előadást foglalt magába, amelyek kifejezetten a vállalati IT biztonság, a távoli munkavégzés és a legújabb technológiák gyakorlati alkalmazására fókuszáltak:

- A sokoldalú FortiGate
   
Előadó: Hanzséros Gábor, THEIT ügyvezetője, hálózati rendszermérnök
   

Hanzséros Gábor bemutatta, hogyan használható a FortiGate a hálózatok biztonságának növelésére, mindezt konkrét példákkal szemléltetve az ISDB (Internet Service Database) és a Geofiltering tekintetében. A résztvevők megtudhatták, hogyan lehet blokkolni például a Netflixet, vagy korlátozni a sávszélességet a munkaidő alatt a hatékonyság növelése érdekében. Az előadás kiemelte az SSL Inspection fontosságát, amely lehetővé teszi például a HTTPS forgalom átvizsgálását, így biztosítva, hogy a titkosítás mögött rejtőző kártevőket is észlelhessük és blokkolhassuk.

- FortiSASE – Biztonságos munkavégzés bárhonnan
   
Előadó: Csere István, Arrow Electronics, pre-sales mérnök
   

Csere István a FortiSASE megoldásról tartott előadást, amely a távoli és hibrid munkavégzés biztonságát támogatja. A FortiSASE lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy bárhonnan csatlakozhassanak a legközelebbi PoP (Point of Presence) csomóponthoz, miközben a Fortinet Zero Trust alapú biztonsági modellje védi a hozzáférést a vállalati erőforrásokhoz és az internethez.

- Az IT filozófiája
   
Előadó: Debrei Gábor, THEIT, pre-sales mérnök
   

Debrei Gábor előadásában az IT és az emberi tényezők összefüggéseit tárgyalta. Kiemelte, hogy az IT biztonsági incidensek nagy része emberi hibákra vezethető vissza, és ezek megfelelő kezelése elengedhetetlen a biztonság növelése érdekében. Továbbá fontosnak tartotta kihangsúlyozni azt is, hogy bármilyen IT beruházás változást eredményez a cég életében, technikai aspektusok mellett, procedurálist is és ezáltal a felhasználók életére is hatást gyakorolva. Ennek a változásnak a cég életébe történő fokozatos „beengedése” és menedzsmentje kulcsfontosságú az IT beruházás minél nagyobb hasznosulása érdekében.

Grillvacsora és szakmai kapcsolatépítés

A szakmai előadásokat követően a résztvevők egy kötetlen grillvacsorán vehettek részt, ahol lehetőségük nyílt informális beszélgetésekre is a szakmai kapcsolatépítés mellett. Az esemény kiváló alkalmat biztosított arra, hogy a résztvevők új szakmai kapcsolatokat alakítsanak ki a Fortinet technológiák és megoldások megvitatása mellett.

Köszönjük!

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden résztvevőnek, hogy jelenlétükkel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. Külön köszönet illeti előadóinkat!

Bízunk benne, hogy a következő THEIT eseményen is találkozunk!

Amennyiben legközelebb Ön is szeretne részt venni a THE IT Solutions Kft. informatikusoknak és IT vezetőknek szóló szakmai rendezvényén, kérjük, hogy jelezze érdeklődését munkatársainknak az event@theit.hu email címen!

Fényképes beszámolónk ez estéről

A fényképeket Kádár Zsolt készítette.

   
Hanzséros Gábor, a THE IT Solutions Kft. ügyvezetője előadás közben
Debrei Gábor előadása a THEIT Őszindító Workshop és Grill Party-n
Csere István előadása a THEIT Őszindító Workshop és Grill Party-n
Hangulatfotó a THEIT Őszindító Workshop és Grill Party-ról 2024
THEIT Őszindító Workshop és Grill Party 2024_